Майките на деца, нуждаещи се от специфични грижи, пациенти и колеги на кинезитерапевта Юсеф Алтабиб се събрат днес в негова подкрепа. Той е задържан принудително и вече четири месеца се намира в Центъра за настаняване на бежанци в Любимец.

Протестиращите се събират днес пред сградата на Административния съд в Сливен от 12. 30 часа, където ще изразят гражданската и майчинската си позиция под мотото “Върнете Юсеф! Той иска да работи и живее в България, а не да се укрива!“.

В днешния ден е и делото на Юсеф във Върховния административен съд в София, свързано с искането да бъде освободен от бежанския център.

"Изминаха 4 месеца откакто нашият кинезитерапевт е затворен в лагера за бежанци в Любимец. Децата ни продължават да са без терапия. Нека застанем заедно и го подкрепим да продължи да практикува своята професия", призовават майките на деца с нужда от специфична грижа.

Юсеф от 23 години живее и работи в страната. На 10 февруари тази година е бил задържан от службите по миграция и отведен насилствено от работното си място. Със заповед на председателя на ДАНС на Юсеф Алтабиб е наложена принудителна административна мярка "експулсиране“.Като причината се посочват предположения, че той е контактувал със замесен с терористични организации.