За кратко протест блокира кръстовището на софийските булеварди "Сливница" и "Константин Величков". Протестът бе в памет на двамата младежи - Ани и Явор, които загубиха живота си, пометени от автомобил на пешеходна пътека. Протестът се провежда всяка вечер от 8 май, съобщи БНР.

Протестиращи блокираха съвсем за кратко и пътното платно в посока "Люлин" на мястото на катастрофата, а автомобилите бяха пренасочвани, но без да бъда спирани. Към 20:00 часа движението навсякъде беше освободено и се преминава без проблеми.

Поставената след катастрофата камера е регистрирала повече от 26 хиляди нарушители само за две седмици. "Камерите на КАТ са крайно недостатъчни, не се използват камерите на Софийска община, водачите по всяка вероятност това го знаят и си карат необезпокоявани. Всички знаем как се събират глобите и каква е тяхната ефективност, това са едни от основните причини, поради които законът не се спазва", каза протестиращ.

В петък се навършват 40 дни от смъртта на Ани и Явор ще има по-мащабен протест. Национален протест се подготвя и за събота от 11:00 часа.