Работещите в Кюстендилската болница се обявиха в подкрепа на националните протести, предаде репортер на "Фокус“. Медици и персонал от МБАЛ "Д-р Никола Василиев“ – Кюстендил се включиха в националните протести. В 12.00 часа днес те се събраха в двора на здравното заведение, за да отправят исканията си.

"Поводът за днешната среща са протестите, които вървят в страната и по-специално този, който се проведе днес пред сградата на Министерски съвет, отнасящ се към ниските доходи, към които спадаме и ние. Именно затова сме се събрали тук. Преди 4 години тръгнахме с протести от нашата болница, бяхме всички от КНСБ, "Подкрепа“ и новият синдикат на сестрите. Продължаваме до ден днешен малко трудно, но все още заедно да се борим с всичките тези несправедливости, които ни сполетяват. Ще бъдем непреклонни, до края и с протести, ако не се намери политически консенсус за всичко това, което се случва. Прехвалят ни като топка оттам насам, а ние оставаме все по-малко , пренатоварени сме, а парите ни news pic 2
© Фокус
намаляват“, заяви Ани Панайотова, сестра в Кюстендилската болница с 30-годишен трудов стаж.

Медиците посочиха, че всички искат едно и също, а именно да се остойности трудът, пациентите да не се търгуват като стока, а реално да бъдат лекувани.

"Не може държавните болници да се издържат само от клинични пътеки, защото това е нереално, а нашият труд не е по-малък от този в частните болници4, коментира д-р Десислава Илиева, директор на Кръвен център – Кюстендил.

Венцеслав ИЛЧЕВ