Утре от 14:00 часа пред пощата в центъра на Пловдив ще се проведе протест срещу насилието над бездомни животни. Протестиращите ще изискват съдействие от властите и справедливост за кучето Мечо, което беше примамено и зверски наранено от Захари Шулев. 

Репортер от екипа на Агенция "Фокус" разговаря с организаторката на протеста.

"До момента са потвърдени 70 души. Очакват се около стотина. Както са законите за защита на животните в другите държави, искаме и такива в България! Преди 3г. живях в Лондон и там престъпленията спрямо животните и хората са наказуеми равностойно! Съдействие получавам от всякъде - организаторите на протестите в София, администраторите на групата "Справедливост за Мечо", Animal Rescue Sofia, адвокат по делото срещу Захари Шулев в лицето на Мариета и хиляди доброволци от цяла България. Ние сме гласът на безгласните! Искаме затвор за насилниците на животни!", сподели жената.

"Чрез групата "Справедливост за Мечо", имаме 8000 членове и всички са съпричастни към случващото се в нашата държава, не само с Мечо! Потвърдиха ни от 6 РПУ-СОФИЯ, че е намерена ушната марка на Макс - друго куче което изчезна безследно, в дома на Захари Шулев."

Покрай случая с Мечо излязоха и други случаи за насилие над животни.