Протест срещу насилието на животни ще се проведе във Варна, предаде репортер на Агенция "Фокус". Протестът ще се проведе тази неделя, 15.01. от 15.00 часа на пл. "Независимост" пред Съдебна палата - Варна. От Фондация "Лъки Хънт" обявиха, че ще подкрепят Националния протест срещу насилието над животни и срещу липсата на действащи институции, които да изискват максимални присъди.

"Насилието, в което живеем, ни превръща в съучастници, ако не заявим категорично и ясно своята позиция. Ние сме против убийците и насилниците на животни и не желаем да сме част от подобно общество и среда. Не искаме да сме част от обществото без морал и недействащи закони.

Всеки ден ние и децата ни сме свидетели на агресия и жестокост. Всяко насилие рефлектира.

Това е пагубно за всички нас и като хора. Нека изразим нашия глас в защита на хуманността. Нека изразим нашето несъгласие да сме винаги от страната на жертвите. Нека защитим правото на живот!

Бездомните животни са само част от средата на жестокост и безхаберие, в която живеем, но те страдат най-много, защото няма как да се защитят.

Ние от Лъки Хънт категорично сме се заявили своята позиция през годините.

Ще я заявим и сега, в неделя.

Нека всички кажем: Не на жестокостта над беззащитните. Не на убийците и насилниците на животни!", коментираха още от "Лъки Хънт".

Десислава ВАСИЛЕВА