Организацията "Спаси София" организира протест пред Столична община заради ремонта на жълтите павета, предаде репортер на Агенция "Фокус". От организацията призоваха кмета Йорданка Фандъкова да подаде оставка. Протестиращите настояват за отговорно управление на града.

По думите им ново пропадане на жълтите павета в ремонтирания участък е преляло чашата на търпението. Независимият общински съветник Борис Бонев посочи, че недоволството на протестиращите е предизвикано от лошото състояние на много от улиците и булевардите, презастрояването на града, проблемите с паркирането, мръсния въздух и некачествените ремонти.

"Не ние гражданите, вие правите обществените поръчки, които водят до ремонт на ремонта. Не ние гражданите, вие давате 200 млн. лева годишно на фирми, на вълци - орлета, за да почистват София, а тя да тъне в боклуци. Не ние гражданите, а вие издавате разрешителни за строеж на всякакви близки до властта фирми, за да строят небостъргачи в "Лозенец" и в "Младост" и във всеки друг квартал, презастроявайки и унищожавайки зелените площи и междублоковите пространства", добави още Бонев.