Сдружение "За Марица Изток", както и синдикатите КНСБ и КТ "Подкрепа" организираха спонтанен протест пред Почивната станция "Марица Изток", предаде репортер на "Фокус". В момента в станцията се провежда обществено обсъждане на териториалния план за справедлив преход на Стара Загора. По време на срещата ще бъде представена информация за предстоящото изменение на Програма "Развитие на регионите“ 2021-2027 г. и актуализираните Териториални планове за справедлив преход (ТПСП). На срещата е бил поканен и кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров.

Организаторите на протеста съобщиха, че не са били информирани за събитието и именно това е причината да излязат на протест пред сградата, където се провежда. 

"Медии писаха, че ще има обществено обсъждане. Без повече информация. Аз лично питах къде може да се види плана, който ще се обсъжда. Никой не отговори. И плана не намерих", "Е, сега, информира се само когато има дискусия, на която депутати от ГЕРБ ще говорят празни популистки приказки и ще се снимат с хората от протеста, заявявайки, колко много ги подкрепят. Иначе, когато кметът от ГЕРБ ще присъства на информационна кампания, каквато трябваше да има от самото начало, а не ПР върху страховете на хората, обявление не се прави. Вредно е преди изборите да се говори за реалността", коментират старозагорци.

Рени АТАНАСОВА