Уважеми господин кмете (бел.ред. към Васил Терзиев), аз си позволявам също да се присъединя към казаното от господин Таков по отношение на това, че желание на никой в тази зала не е да отлага или да спира работата, особено вашата работа, защото ви носите в момента най-голямата отговорност наистина. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Прошко Прошков преди поредното 1-во заседание на Столичния общински съвет, което се провежда за четвърти път, предава "Фокус".

"И ние по никакъв начин, специално групата на ГЕРБ-СДС няма навика реципрочно да прави напук неща, които са в ущърб на града, както направиха колегите - част от вашата група. В момента сме в подкрепа на бюджета, именно, когато ви убеждавахме, че това е важно за канализационните проекти, както и за много други важни проекти. Всъщност идеята може би беше, ако не мине бюджетът, слава богу, се намери разум в предходния Общински съвет, да закъсат още на по-ранен етап тези проекти", каза Прошков.

Той още веднъж подчерта, че политическият въпрос и разговор е важен.

"Но тук съгласете се, едното, което е важно по отношение на административната работа, не отменя политическия въпрос и разговор. До колкото разбирам, до вчера вечер сме получили поредни покани за всички групи, не знам защо се събираме днес, а получаваме вчера покани. Нашата позиция остава горе-долу същата. Моля ви уточнете, и то апела ми е към вас наистина, вие сте лидера на тази общност, вие сте избрания от нас софиянци - кмет на София, формирайте мнение, защото вие казахте в едно интервю миналата седмица, че логично е за вас да работите и с големите групи. В писмото, което е изпратено вече говорите за мнозинства, не в смисъла вероятно на коалиция, но намиране все пак на общ език за подкрепа и започване на работа. 

Политическият разговор е важен, но докато не изчистите въпроса с двата центъра на разговор, които идват като сигнали от вашата политическа група и от вас, не знаем на коя основа може да се проведе политическият разговор. Разберете това е напълно добронамерено и не става дума наистина затова сега да се говори три дни остават и вече губим, всъщност нищо не губим, органът, който решава в крайна сметка е Общинският съвет, а не комисиите", добави Прошко Прошков.

По неговите думи, в деня, в който има разбирателство и започне работата политически, независимо какво е разбирателството - Общинският съвет може да вземе всичките си решения при условие, че са готови административните доклади. Общинският съвет в тази зала е органът, а не комисиите му.