От Столична община съобщават за промяна в организацията на движението заради реконструкцията на канализационната мрежа на град Банкя. 

От 11.03.2024 г. до 30.03.2024 г. /включително/  се забранява  влизането на пътни превозни средства по:

- Бул. "Варна" между ул. "Царибродска" и ул. "Гургулят".

- Бул. "Варна" между ул. "Тепето" и ул. "Ручей".

От 11.03.2024 г. до 30.03.2024 г. /включително/  маршрутът на автобусна линия № 49  се скъсява до автостанция Банкя както следва: от кв."Клисура" по маршрута до кръстовище бул. "Варна" - ул. "Методи Иванов", по ул. "Методи Иванов", по ул. "Свилен Миланов" и по ул. "Св. Св. Кирил и Методий" по маршрута до автостанция Банкя.

За линията  се разкриват временни спирки:

- Двупосочна на ул. "Методи Иванов" на кръстовището с ул. "Свилен Миланов";

- Двупосочна на ул. "Методи Иванов" на кръстовището с ул. "Стръмна".

Спирка с код 1642 "Ул. Ручей" на бул. "Варна" в посока автостанция Банкя се измества 70 метра. Спирка с код 1643 "Ул. Ручей" на бул. "Варна" в посока кв. Клисура се измества  40.00 метра. Автобусите от линията ще изпълняват ученически курс по маршрут (в посока автостанция Банкя): от кв. "Клисура" по маршрута до кръстовище бул. "Варна" - ул. "Методи Иванов", по ул. "Методи Иванов", по ул. "Свилен Миланов", по ул. "Св. Св. Кирил и Методий",  по ул. "Христо Смирненски", по ул. "Царибродска", по ул. "Петко Д. Петков" и по ул. "Св. Св. Кирил и Методий" по маршрута до автостанция Банкя.