От днес линии 4 и 18 от градския транспорт на Пловдив са с коригирани разписания, съобразени с това, че децата от Търговската гимназия са преместени да учат в жк "Тракия“. Това съобщи за Plovdiv24.bg Георги Стоилов, директор на ОП "Организация и контрол на транспорта“.

Нанесени са малки корекции в маршрутните разписания на двете линии, каза Стоилов. Има нови курсове, в по-късен и по-ранен час, както и нови курсове с по-чести интервали, с цел децата да бъдат прибрани от училище, както и да стигат до там навреме.

Наши читатели писаха в редакцията ни, че от район "Северен" децата, които учат в Търговската гимназия, трудно могат да стигнат до "Тракия", именно заради нередовността на автобусите 4 и 18 досега. 

В общинското предприятие е било изпратено и писмо от гимназията, в което се иска промяна в разписанията заради преместването на училището.

"Ще следим как се изпълняват разписанията и ако трябва ще пускаме и нови коли“, каза Стоилов.

Той обясни, че досега са били намалени курсовете заради пандемията, но е имало и неизпълнени курсове, заради което са предприети действия за наказване на изпълнителите.

Промяна ще има и на всичките делнични разписания по 29-те линии на градския транспорт на Пловдив. Това се налага заради новата учебна година. Скоро това ще бъде предложено и разгледано от Общинския съвет на Пловдив.