За периода на спиране на газоподаването в Добрич се налага промяна в организацията на работа на детските заведения, съобщават от общината.

На 23 ноември 2022 г. Детска млечна кухня ще работи с редовен график. На 24 и 25 ноември тя  ще преустанови временно дейността си. Заверката на купони за следващата седмица ще се извърши при следният ред:

-   22 ноември /вторник/  за 28 ноември /понеделник /

-   23 ноември/сряда/ за 29 ноември/ вторник/

От 23 до 25 ноември детските ясли и детските градини в града ще работят с обединени групи. Осигурено е алтернативно отопление на помещенията, но на места е възможно да не се достигне оптималната температура на въздуха. 

От Община град Добрич припомнят, във връзка с извършване на периодичен технически преглед за изпитване на якост и плътност на газопреносно отклонение за град Добрич преносният оператор "Булгартрансгаз“ ЕАД ще преустанови подаването на природен газ за периода от 11:00 ч. на 23 ноември 2022 г. до 11:00 часа на 25 ноември 2022 г. към изходна точка от газопреносна мрежа СОО3-АГРС Добрич и съответно ще бъде спряно газоподаването към потребителите на" АресГаз" ЕАД в Добрич.