За времето от 00.00 часа на 13.04.2024 год. (събота) до 24.00 часа на 14.04.2024 год. (неделя) се въвежда временна организация на движението във връзка с ремонт на трамваен релсов път, съобщиха от пресцентъра на Софийска община.

Трамвайна линия № 1  ще се закрие.

Трамвайна линия № 6 ще се движи по маршрут: от ж.к. "Обеля“ по действащия маршрут до кръстовище бул. "Христо Ботев“/бул. "Македония“ и надясно по бул. "Македония“ по маршрута на трамвайни линии № 4 и 5 до ж.к. "Бъкстон“ и двупосочно.

Трамвайна линия № 7 ще се движи по маршрут: от метростанция "Хан Кубрат“ по действащия маршрут до кръстовище бул. "Христо Ботев“/ул. "Алабин“, по ул. "Алабин“, по бул. "Витоша“, по бул. "Княгиня Мария Луиза“ до Централна ж.п. гара и направо по маршрута до метростанция "Хан Кубрат“.

Трамвайна линия № 27 ще се движи по маршрут: от надлез "Надежда“ по действащия маршрут до кръстовище ул. "Алабин“/бул. "Христо Ботев“, по бул. "Христо Ботев“ до Централна ж.п. гара и наляво по бул. "Княгиня Мария Луиза“ до надлез "Надежда“.

Разкрива се временна автобусна линия № 6ТМ с маршрут: от ж.к. "Иван Вазов“ (крайна и начална спирка на трамвайни линии № 1 и 6) по ул. "Краище“, по бул. "Витоша“, наляво по бул. "Пенчо Славейков“, по бул. "Тотлебен“, площад "Руски паметник“, надясно по бул. "Ген. Скобелев“ и наляво по бул. "Витоша“ до ж.к. "Иван Вазов“.

Електробусите ще спират на всички съществуващи трамвайни и автобусни спирки по маршрута и на временна спирка на бул. "Пенчо Славейков“ на 15 метра преди входа за паркинга на УМБАЛСМ "Пирогов“ в посока бул. "Ген. Тотлебен“.

Разкрива се временна автобусна линия № 7ТМ с маршрут: от начална спирка с код 1464 "НИМ“ на Околовръстен път за автобусни линии № 63, 111 и 304 в посока бул. "България“, наляво по бул. "България“, по бул. "Витоша“, по бул. "Пенчо Славейков“, по бул. "Ген. Тотлебен“, площад "Руски паметник“, по локалното пътно платно на бул. "Македония“, по бул. "Христо Ботев“, бул. "Прага“, наляво по бул. "Пенчо Славейков“, надясно по бул. "Витоша“ и надясно по бул. "България“ до спирка с код 2458 "НИМ“ за автобусна линия № 304 в локалното пътно платно на Околовръстен път – крайна.

Електробусите ще спират на всички съществуващи трамвайни и автобусни спирки:

·  на бул. "Пенчо Славейков“ на 15.00 метра преди входа за паркинга на УМБАЛСМ "Пирогов“ в посока бул. "Ген. Тотлебен“;

·  в локалното пътно платно на бул. "Македония“ на 20.00 метра след пешеходната пътека в посока бул. "Христо Ботев“;

·  двупосочна на бул. "България“ в района на изходите на пешеходните подлези от трамвайна спирка "Ж.к. Мотописта“.