Във връзка с изпълнението на строително-ремонтни дейности по проекта "Реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на град Разград" от 15 май, се въвежда временна организация за безопасност на движението в два участъка от ул. "Александър Стамболийски".

Става въпрос за кръстовищата с ул. "Хан Тервел" и с ул. "Сребърна". Обходният маршрут е по ул. "Добровска". Временната организация на движението е до 31 май.

Припомняме, че през настоящата седмица – до 19 май - работниците от фирмата-изпълнител извършват изкопни работи по: ул. "Сребърна“, ул. "Мидия“, ул. "Абоба“, ул. "Ахелой“, ул. "Александър Стамболийски“ и ул. "Люлебургас“ – от кръстовището с ул. "Костур“ до хотел "Акцент“. Община Разград ще продължи да информира жителите на града за районите, в които се работи всяка седмица.

Местната управа се обръща към живеещите в районите, където ще се извършват ремонтни дейности, с молба да оказват съдействие като преместват автомобилите си от участъците, в които се работи.

Етап 1 е най-големият от петте етапа по проекта "Реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на град Разград“, включа подмяна на 5473 метра водопроводи, касае захранването на 370 имота в района. В Доброшката махала водопроводите не бяха подменяни от повече от 50 години и загубите на вода надминаваха 70%.

Община Разград се извинява на гражданите за временните неудобства във връзка с ремонта.