Започна пролетното обновяване на градинките и парковете в старата столица, предаде кореспондент на "Фокус“. Служители на Общинското предприятие "Зелени системи“ вече зацветиха зелените пространства в центъра на града – пред Факултета по изобразително изкуство на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий“, в парк "Марно поле“, както и градинките край паметник "Майка България“. Предстои в парковете в кварталите да бъдат засадени нови дръвчета и храсти, както и още цветя.

Управителят на фирмата-производител на растенията Стоян Манчев уточни, че в следващите дни Велико Търново ще стане още по-цветен и приветлив със стотиците бегонии, колеуси цинерарии и другите пролетни цветя, специално подбрани, отгледани и аранжирани за старата столица.

В началото на май от Община Велико Търново обявиха обществена поръчка за периодична доставка на различен посадъчен материал за две години напред. Прогнозната стойност е 290 хиляди лева, като парите няма да бъдат харчени наведнъж, а поетапно. Поръчката е в две обособени позиции – отделно за пролетни и есенни цветя и луковици и за дървесни видове и храсти.

Луиза ТРАНЧЕВА