От 1 до 5 април Зоопарк Стара Загора кани любознателни ученици на възраст от 7 до 14 години на пролетна зооваканция, предаде репортер на "Фокус". Петдневното обучение ще бъде в часовете от 9.00 до 14.00 часа, а материалите се осигуряват от зооградината.

Децата ще се запознаят със света на животните и анатомията на видовете, ще имат възможност да засадят цветя и растения на територията на парка, а с любезното съдействие на Прабългарска школа за оцеляване "Багатур“, ще научат интересни факти за историята и бита. Зооучениците ще се запознаят и с правилата на Зоопарка, със служителите му и ще влязат в ролята на ветеринарни лекари.

По време на обучението не се осигуряват храна и транспорт. Децата трябва да си носят храна и шише с вода, желателно е да бъдат спортно облечени. Поради ограничения на местата в залата на образователния център, е необходимо предварително записване на тел.: 0877 075 491, всеки делничен ден от 8.30ч. до 16.30ч,. до 29 март включително. Необходимо е и попълване на декларация за съгласие от родител.

Цена за участие, с включващ вход, за дете е 24лв. на ден. За участие в заниманията в детска школа "Багатур“ се заплащат 20лв. еднократно.