Пролетен концерт, с премиера на няколко танца, организира Детски юношески фолклорен ансамбъл "Тракийче" при Общински Детски комплекс – Сливен. Това съобщи ръководителят на ансамбъла Виолина Попова. Концертът ще се състои на 14 март /вторник/ от 18,30 ч. в зала "Сливен“. Ще участват всички групи – подготвителна група, както и концертните състави на деца и юноши. "По традиция организираме самостоятелни концерти два пъти в годината. Годишен задължително, както и един през пролетта или за Коледа. В тазгодишния пролетен концерт ще се представят нови авторски танци. Те са тематични за първа пролет, като децата ще изпълнят възстановения от преди години танц "Северняшка мартенска приказка“, каза още Виолина Попова.

На грандиозното събитие освен традиционните за пролетта танци зрителите ще могат да гледат и лазарски танци, а юношеския състав ще представи нов танц "Копаница“. Това изпълнение ще е премиера на сливенска сцена, уточни ръководителят на ДЮФА "Тракийче“.

"Репертоарът ни е много богат, около три часа. Част от танците ще изпълним на пролетния ни концерт, а останалите по време на годишния в средата на месец юни“, каза Виолина Попова.

 "Концертите, които организираме са стимул за децата да покажат своите труд и емоции. Всички тези прекрасни деца, които ще видите да пеят и танцуват, са прославили Сливен в страната и в чужбина благодарение на своя голям талант и неповторими изпълнения. Фолклорът е връзката ни с миналото, настоящето и бъдещето, съхранил се с времето и намира място в сърцата на всички нас. Затова каним всички наши съграждани на концерта на 14 март, за да почувстват магията“, каза още Виолина Попова.

Танцьорите в ансамбъл "Тракийче“ към Център за подкрепа за личностно развитие - Общински Детски комплекс са на възраст от 5 до 18 г. Сформирани са три основни групи – Подготвителна, която е от 5 до 8 години, Концертен състав – деца – от 8 до 13 години и Концертен състав – юноши – от 14 до 18 г.Билети за концерта на 14 март могат да се закупят от 8 март на театрална каса "Галерия – Сливен“ срещу Историческия музей. Пропуски могат да се вземат и в деня на концерта. Цената на билета е 10 лв. Средствата от билетите ще се използват за частично подновяване на сценичните костюми.