Магистрати от Апелативен регион – Варна получиха персонални награди от Главния прокурор на Република България. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Магистратите са отличени за проявения от тях висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните им задължения във връзка с работата им по различни разследвания.

Прокурор Милена Любенова и следователите Илия Славов, завеждащ Окръжния следствен отдел, и Станислав Георгиев от Окръжна прокуратура – Добрич са наградени с отличие "Служебна благодарност“. Те са получили грамоти от името на Главния прокурор. 

Магистратите от Добрич получиха награди за своята работа по случая със заседналия край бреговете на Камен бряг кораб "VERA SU“, плаващ под панамски флаг, и създадената опасност за значително повреждане на чужда собственост в резултат от засядането му. Като обвиняеми по делото са привлечени двама души – капитанът на кораба и вторият помощник-капитан. По отношение на първия има влязла в сила присъда след одобрено от съда споразумение, а по отношение на втория делото се намира в съдебна фаза.

Наградите са връчени от административния ръководител на Апелативна прокуратура – Варна апелативен прокурор Владимир Чавдаров. Той е поздравил своите колеги за техния професионализъм и отдаденост към работата на прокурори и следователи. Пожелал им е мъдри решения, законосъобразни действия и успех в постигането на общата цел – гарантиране на справедливост и правов ред на българските граждани.