Прокурор Стела Юрчиева – Башева от Районна прокуратура – Смолян – Териториално отделение – Златоград беше отличена с награда в конкурса за магистрати и полицаи под надслов "Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“. Той се провежда всяка година и е организиран от община Благоевград и Посолството на Република Италия в памет на италианския прокурор Джовани Фалконе. Наградите бяха връчени преди няколко дни на официална церемония в зала "22 септември“ в община Благоевград. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Стела Юрчиева – Башева беше отличена за активната си работа и постигнати осъдителни присъди по дела за държане на наркотични вещества, досъдебни производства за корупция, както и такива за държане и разпространение на порнографски материали на лица, ненавършили 18 години и др. Тя е номинирана за наградата от Районна прокуратура – Смолян и от Апелативна прокуратура - Пловдив. Прокурор Башева има 22 години стаж като прокурор в Районна прокуратура – Смолян.

Конкурсът в памет на италианския прокурор Джовани Фалконе е учреден през 2009 г. от община Благоевград по идея на Общински съвет по наркотични вещества, със съдействието на Посолството на Република Италия в България. Той е подкрепен от проф. Мария Фалконе и фондация "Джовани Фалконе“. С провеждането му община Благоевград си поставя за цел да подпомогне усилията на магистратите и полицаите да защитават обществените интереси и авторитета на професията си, да съдействат за ограничаване на корупцията, влиянието на организираната престъпност, престъпленията срещу деца чрез интернет, както и за намаляване на криминалните прояви на локално и на национално ниво.