Двата автомобила на жандармерия Кърджали са се връщали от нощна смяна, а другите са отивали на смяна, когато е станал сблъсъкът. Това се е случило на прав пътен участък. Извършени са необходимите процесуални действия и се води  разследване, разпитват се свидетели. 

Това каза на брифинг току-що прокурор Мария Маркова, предаде репортер на Агенция "Фокус". Както съобщихме единият от пострадалите в катастрофата на пътя Царево - Малко Търново жандармеристи е в тежко състояние. Той е настанен в реанимацията на УМБАЛ Бургас с гръдна травма и счупени ребра. Тримата му колеги са приети в отделението по ортопедия с различни счупвания.

Извършени са оперативни интервенции и прегледи, към момента не могат да бъдат разпитвани, тъй като състоянието не им позволява.

Версиите, по които се работи за инцидента, са заспиване, техническа неизправност на транспортното средство или човешка грешка.

"Все още е много рано да се каже причината за катастрофата със сигурност, тъй като сме в началото на разследването и досъдебното производство", допълни прокурор Маркова и уточни, че инцидентът е станал тази сутрин към 8:00 часа. 

Все още няма резултат от кръвните проби, не е ясно и с каква скорост са се движели. Всичко зависи от извършения оглед и свидетелските показания. 

Пострадалите са командировани от Къджали, заради натиска от мигранстката вълна и недостига на жандармеристи в Бургас, затова се е използват служители на Жандарметията от цялата страна.