2-годишното дете остава в критично състояние. Данните са към 6.30 часа тази сутрин, съобщи за Plovdiv24.bg наблюдаващият прокурор Атанас Илиев, от Районна прокуратура Пловдив.

Готови са резултатите от отливката на челюстта на майката, като е доказано, че следите по бузите на детето са от нейни ухапвания. Становището на експертите ще излезе официално. Към обяд се очаква и заключението от назначената комплексна психологична експертиза на майката, каза прокурор Илиев.

Вчера е бил разпитан и четвърти медик от първоначално прегледалите детето – офталмолог. Той също е заявил, че подобни травми са малко вероятно да се случат от падане. Тепърва ще се доказва механизмът на причиняване на нараняванията по детето от заключенията на медицинските експертизи, поясни наблюдаващият прокурор.

Засега, след огледа на жилището, няма никакви данни друг човек да е бил там по време на инцидента. Майката се очертава като един антисоциален човек и не е допускала никой до жилището си, каза още Атанас Илиев.

Прокуратурата внася днес в съда искането за задържане под стража на майката-осиновител на детето. Очаква се делото да се гледа към 15 часа, в Районния съд в Пловдив.