Прокуратурата в Пловдив задържа три лица, които са мамели бизнесмени и други граждани за реклама в най-голямата търсачка у нас. Това съобщи на брифинг зам.-районният прокурор Атанас Илиев, предаде репортер на Агенция "Фокус". Те са им обещавали да се появяват на първо място в търсачката и по този начин да печелят повече клиенти. До момента са установени трима, единият от които е директорът на фирмата, а другите двама са управители. Фирмата е регистрирана през 2011 година, но от 2016 се занимават с реклама в интернет пространството. Измамените са плащали между 180 - 220 лева за рекламата.

На тримата са повдигнати обвинения за причинени щети на около 100 лица за последната година. Разследването е установило, че общо около 6 000 лица от цялата страна са заплащали за подобна услуга. 

По делото са разпитани около 120 свидетели само от Пловдивска област. 

Днес тримата ще бъдат задържани за 72 часа.

директорът на полицията в Пловдив комисар Костадин Костадинов каза, че работата по случая е започнала от декември месец до момента, като срде измамените има животновъди, земеделски производители и търговски дружества. 

Някои от тях са плащали всеки месец, а други на тримесечие.

От прокуратурата призовават ако има и още лица, които са плащали подобни суми за такава дейност, да подадат сигнали.

Лицата са задържани в офис на търговското дружество в София и на частни адреси.