Под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Ловеч, ТО – Тетевен се провежда разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 337 и 339 от НК, затова, че се извършва незаконна преработка, производство и държане на оръжия, боеприпаси и взривни вещества.

След проведена от ГДБОП-МВР специализирана полицейска операция на територията на областите Ловеч, Плевен и Враца, на 12 юни 2024 г. от специализираните отдели на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност“ са задържани 7 лица за срок до 24 часа.

При извършените действия по разследването са претърсени 8 адреса и 4 автомобила. Открити и иззети са незаконни оръжия: ловна пушка, 2 броя въздушни пушки със следи от интервенция, множество пистолети и револвери, 2 броя въздушни пистолети, 5 броя газ-сигнални пистолети, както и части за различни по вид и системи оръжия: цеви, цев със затворна рама, цевни кутии, затвори, патронници, пълнители за оръжия, оптични прибори. Иззети са още: 752 броя боеприпаси за късо нарезно, дълго нарезно и гладкоцевно оръжие от различни калибри, както и 231 куршума за нарезно оръжие и 3 буркана, съдържащо тъмно гранулирано вещество, наподобяващо барутна смес.