Пловдивската районна прокуратура оповести случай на измама, свързана с ремонти, предаде репортер на Агенция "Фокус". Като обвиняеми са привлечени две жени от ромски произход. Ето и повече подробности, съобщени на брифинг преди минути от наблюдаващия прокурор:

"Двете задържани имат роднинска възраст, като обикновено са мамели възрастни самотни хора. Едната от тях успяла да изгради по-близки отношения с един от пострадалите - 66-годишен мъж от Белозем.

Въпросният човек й давал пари на заем. В един момент жената казва, че няма как да ги върне, но може да осигури безвъзмезден ремонт на къщата му. Отива с други лица от ромски произход у тях, които се представят за бригада.

Започва постоянно искане на пари, като човекът им предоставя своите спестявания, а когато те свършват, ромите започват да го водят по банки и други финансови институции, за да тегли кредити на свое име.

Изтеглени са десетки такива, а после бива заплашван, че частни съдебни изпълнители могат да му вземат имотите. Стига се до прехвърляне на част от земеделски земи, които човекът притежава, като общата вреда, нанесена му в пари и имоти, е за 77 500 лева.

В крайна сметка пострадалият споделя на свои близки, които се свързват с органите на МВР и така се стига до залавянето на измамниците. Вследствие на всичко това човекът е преживял инсулт и едва говори, уточниха от прокуратурата.