Районна прокуратура – Монтана приключи разследване по досъдебно производство и внесе в съда обвинителен акт срещу Р.И. за извършени от него престъпления – закана с убийство, в т.ч. в условията на домашно насилие, причиняване на телесна повреда, грабеж и повреждане на чуждо имущество, съобщиха от Апелативна прокуратура-София.

Обвиняемият Р.И. живеел на съпружески начала с Г.Б. в продължение на четири години. Обитавали жилището му в гр. София. От съжителството си имат дъщеря М.И., родена през 2016 г.

Жената няколко пъти го напускала, поради упражняван върху нея физически и психически тормоз от страна на Р.И. Той обаче идвал при родителите ѝ в гр. Бойчиновци и насила прибирал нея и детето им.

Г.Б. търпяла побоите от страна на обвиняемия, както и психическия тормоз от неговата майка. Не искала да травмира детето си, въпреки че то ставало свидетел на семейните скандали. Пострадалата се страхувала от агресията на Р.И., който постоянно я заплашвал с убийство, в случай, ако се опита да тръгне с детето от жилището му.

След пореден случай на физическо насилие Г.Б. заминала за гр. Бойчиновци. След многобройни телефонни обаждания и закани за саморазправа, на 05.05.2020 г. обвиняемият я посетил. Викал, държал се агресивно, заплашвал с убийство.

Това се повторило и на 25.05.2020 г., когато Р.И. пристигнал в обитаваната от Г.Б. къща в гр. Бойчиновци, придружен от братовчеда си Н.Ш. Разбил входната врата на имота и се насочил към къщата. Двамата мъже повредили с крака вратата на къщата и счупили бравата ѝ.

Изплашена от случващото се, майката на пострадалата С.Б. се опитала да се обади в полицията, но Р.И. ѝ попречил, като отнел мобилния ѝ телефон. С юмруци и крака нанесъл побой на жената, която се опитвала да защити намиращите се наоколо деца.

В следващия момент Р.И. се насочил към Г.Б. Удрял я с ръце и крака, издърпал от нея малолетната им дъщеря и се затичал навън. Детето пищяло от ужас и болка, причинявана от стискането.