Окръжна прокуратура - Кюстендил привлече към наказателна отговорност и задържа обвиняем за тежко ПТП с трима загинали. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България. 

Окръжна прокуратура-Кюстендил привлече в качеството на обвиняем 61-годишния Р.И. по досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 4, вр. ал. 3, б. “б", пр. 1, вр. ал. 1, б. “б" и б. “в", вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

На 02.10.2022 г. Р.И. управлявал лек автомобил, м. “Мерцедес", на път между селата Нови Чифлик и Багренци, област Кюстендил. Водачът предприел маневра изпреварване в нарушение на правилата за движение.

Вследствие на действията му последвал удар с насрещно движещия се лек автомобил, м. “Фолксваген".

При тежкия пътен инцидент е била причинена смъртта на водача му С.К. (на 48 години) и на неговите родители - Р.К. (на 76 години) и Г.К. (на 85 години).

Средни телесни повреди са получили съпругата на обвиняемия - С.И. (на 58 години), и друг участник в движението, управлявал мотоциклет - Б.С. (на 45 години).

По делото са назначени и изготвени съдебномедицинска и автотехническа експертизи. Заключенията на вещите лица сочат за виновността на обвиняемия Р.И.

Окръжна прокуратура-Кюстендил внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража" спрямо Р.И. с мотива, че е налице обосновано предположение, че е извършил това, за което е обвинен, и съществува реална опасност да извърши престъпление. Р.И. е осъждан за престъпление по транспорта.

 

Предстои произнасянето на съда.