Окръжна прокуратура – Добрич наблюдава и ръководи разследване във връзка с тежко пътно-транспортно произшествие със загинали и ранени.

Инцидентът възникнал около 13:00 часа на 13 март 2024 година на пътя между селата Паскалево и Росеново в община Добричка. Участници в катастрофата са лек автомобил "Мерцедес" с полска регистрация и автомобил УАЗ, превозващ служители на ДГС Добрич. Според информация, събрана по случая към момента, сблъсъкът е възникнал в лентата за движение на автомобил УАЗ. В резултат от удара лекият автомобил "Мерцедес“ се е разцепил на две части, една от които е изхвърчала на около 40 м разстояние, а километражът му се е застопорил на 120 км/ч в момента на катастрофата, напомнят от държавното обвинение.

Двама мъже, пътували в УАЗ-а са загинали на място, а петима са пострадали тежко и са настанени в отделението по реанимация на болницата в град Добрич, има опасност за живота им.

Незабавно по случая е образувано досъдебно производство. Към момента продължават действията по изясняване на всички факти и обстоятелства, довели до тежкия инцидент.

Назначени са съдебно-медицински и авто-технически експертизи. Взети са кръвни проби от водача на лекия автомобил. Разпитани са четирима свидетели, които са се возили в двата автомобила.