Разследване за хулиганство, извършено в района на паметник "Майка България“ във Велико Търново ръководи Районната прокуратура в старата столица, предаде кореспондент на "Фокус“. Както по-рано днес ви информирахме по случая има образувано и досъдебно производство.

Сигналът за деянието е получен на 20-ти май в Районното във Велико Търново.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че в началото на месец май, мъж на 20 години, като водач на лек автомобил "Мерцедес С 500“, навлязъл с превозното средство в парковото пространство на паметник "Майка България“, като го паркирал до самия монумент. Шофьорът и придружаващ го мъж излезли извън автомобила и започнали да правят снимки на фона на монумента.

По случая е образувано досъдебно производство за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

По досъдебното производство се провеждат необходими за разкриване на обективната истина процесуално-следствени действия.

Предстои материалите на разследването да бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор, с оглед преценка и евентуалното привличане на извършителя в процесуалното качество на обвиняем за извършено престъпление от НК.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.