Под ръководството на Окръжна прокуратура - Габрово се провежда разследване по досъдебно производство във връзка с настъпило пътно-транспортно произшествие, при което е причинена смъртта на 68-годишна велосипедистка от гр. Севлиево.

Досъдебното производство е започнало с първо действие на разследването – оглед на местопроизшествие и се води за престъпление по чл.343 ал.1 б. «в» във вр. с чл.342 ал.1 от НК за това, че на 10.10.2022 г. в гр. Севлиево, на кръстовище, образувано от ул. “Ал. Верешчагин“ и ул. “Никола Д. Петков“, при управление на товарен автомобил "Скания“ от Д.А. от гр. Севлиево и при управление на велосипед от В.Л. от същия град, са нарушени правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинена смъртта на В.Л.

Провеждат се неотложни процесуално-следствени действия. В хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествието с участие на автоексперт. Назначена е съдебномедицинска експертиза, като предстои назначаването на автотехническа експертиза относно причините и механизма на възникналото пътно-транспортно произшествие.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура - Габрово.