Техническа неизправност или умишлен пожар - прокуратурата работи и по двете версии по случая с тримата младежи, чиито тела бяха открити в опожарен автомобил край Трън. Колата е била с газова инсталация, а младежите са търсили трюфели в труднопроходима гориста местност. Открити са от техни близки.

Местността край село Рани луг е съвсем близо до границата със Сърбия. В нощта на 19 срещу 20 декември с два автомобила пристигат седем младежи. Идват чак от Омуртаг, за да търсят трюфели.

"Разделили са се вечерта като единият автомобил е отишъл в друг район", обясни Албена Стоилова, говорител на Окръжна прокуратура – Перник.

След това са имали уговорка да се срещнат отново в град Трън. Не за първи път младежите идват в региона, за да търсят трюфели, разказват разследващите.

За последно връзка с тримата загинали е имало в ранните часове на 20 декември. Това разказал един от младежите във втората кола, който е и брат на един от тях. След това не вдигали телефона.

"Поради което са предприели търсенето и са се натъкнали на димящите останките на автомобила", каза още Стоилова.

Автомобилът е с газова инсталация, установяват се причините за пожара. Работи се по няколко версии.

"Няма да изключим нито техническа неизправност, която да е довела до възникване на пожара, нито запалване умишлено вследствие на действието на друго лице", поясни говорителят на Окръжна прокуратура – Перник.

Освен тримата младежи в автомобила са открити и телата на две животни - предполага се, че са кучета, които да им помагат в търсенето на трюфели. Вече са назначени три експертизи - пожаро-техническа, ветеринарна и ДНК-експертиза, която да потвърди самоличността на тримата загинали.