Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 39-годишен мъж за разпространение на наркотици, съобщиха от пресцентъра на институцията. По информация на прокуратурата на 01.12.2023 г. в  Стара Загора без надлежно разрешително той е държал с цел разпространение и разпространил на две лица високорискови наркотични вещества - амфетамин, с общо нетно тегло 206 грама, на обща стойност 8624 лева. 

На 01.12.2023 г., в  Стара Загора след получен сигнал за лице, разпространяващо наркотични вещества служители на ОД на МВР – Стара Загора са задържали И.С. В дома му са били намерени амфетамин и метаамфетамин. Установено е, че малко преди това И. С. е разпространил амфетамин на две лица, които също са задържани. Всички наркотични вещества са иззети по надлежния ред.

Обвиняемият И.С. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. По искане на Окръжна прокуратура-Стара Загора на 04.12.2023 г. Окръжен съд-Стара Загора е взел мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо него.

Действията по разследването продължават.