Искане за налагане на мерки за неотклонение "Задържане под стража“ на двамата апаши, ограбили малолетно момче и възрастен мъж във Велико Търново ще внесе Окръжната прокуратура в града. От институцията уточняват, че престъплението е извършено на 17 юни /неделя/.

В хода на разследването са установени извършителите на деянията, като двамата са привлечени в качеството на обвиняеми, за това, че в съучастие помежду си – М.Й. като извършител, а В.Я. като подбудител и помагач, са отнели от владението на собствениците чужди вещи с намерение противозаконно да ги присвоят, като е употребена сила - издърпали раницата от малолетно момче, което се прибирало към дома си, в която имало вещи на стойност 311 лева. По-късно, в района на автобусна спирка в града, отново използвайки сила издърпали чанта от ръката на 70-годишен мъж, с намиращите се в нея мобилен телефон и вещи на стойност 468 лв.

Деянието М.Й. е извършил в условията на опасен рецидив.

В.Я. е привлечен в качеството на обвиняем и за това, че при условията на продължавано престъпление, на четири пъти, използвал дебитната карта на ограбения по-рано мъж, като извършил успешни плащания на ПОС терминал на обща стойност 142.08 лв.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура Велико Търново В.Я. и М.Й. са задържани за срок до 72 часа.

Предстои внасяне на искания за налагане на мерки за неотклонение "Задържане под стража“ спрямо двамата.

Действията по разследването продължават под наблюдение на Окръжна прокуратура-Велико Търново.