Прокуратурата и полицията във Враца излязоха с подробности за убийството в оряховското село Долни Вадин, предаде кореспондент на Агенция "Фокус“. Жестокото престъпление е между двама приятели, които са били ловци. "Сигналът за бруталното убийство и самоубийство е подаден в 15:46 ч. на 18 септември в районното полицейско управление в Оряхово. Изпратеният на адреса полицейски екип е открил в помещение, обособено като механа, трупа на 57-годишен мъж от Долна Митрополия с две огнестрелни рани в главата. На пода до него е намерен и 41-годишен мъж от град Тръстеник, с огнестрелна рана в слепоочието, който е починал на път за болницата“, заяви окръжният прокурор Владимир Сираков.

Той уточни, че 41-годишният мъж е пристигнал в ранния следобед в дома на убития. Спрял е с автомобила си, качил се е на втория етаж, където е бил пострадалият, и без да говори с него го е застрелял от упор в главата, след което се е самоубил. В същото време в къщата е имало близки на пострадалото лице, неговата съпруга сина и дъщеря му.

"Мотивът най-вероятно е личен, който ще се установява. Оръжието, с което е извършено престъплението е законно притежаван пистолет от страна на 41-годишния извършител“, коментира Владимир Сираков. Той допълни, че убитият е бил организатор по лова в Долна Митрополия и двамата с убиеца са били ловци.

Росица ВАЛЕНТИНОВА