Шофьорът на микробуса, който катастрофира с мигранти край Чирпан вчера, все още не е установен. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов, предаде репортер на "Фокус". Наказанието за деянието е от 3 до 15 години по Закон, а за напускане на произшествието ще има утежняващи обсоятелства и друга квалификация. 

"Задържаният 35-годишен мъж в Ракитово, за който вчера информирахме, е управлявал пилотна кола, като съучастник в трафикирането на мигрантите", каза прокурорът. Мъжът е задържан за 24 часа по закона за МВР и е доведен в Стара Загора. Тепърва наблюдаващият прокурор ще преценява дали да му бъде удължена мярката и дали ще му бъде повдигнато обвинение. 

Още един микробус има съпричастност към случая с мигрантите, който катастрофира. Той е бил установен паркиран празен в Перник. Все още няма подробна конкретика каква точно е връзката и кои са организаторите. Този микробус е собственост на лице, малоимотно, с нисък статус, от Благоевград.

Катастрофиралият микробус е на софийска фирма, тя го е препродала, а те на трети човек. Тепърва ще се установява собственика му.

Все още не е доказано дали има нещо общо с този случай другият микробус с мигранти, който също вчера е бил спрян близо до Стара Загора. Засега няма данни тези лица да са съпричастни с лицата от катастрофиралия бус.