Информационна среща на тема "Danube Market - място за споделяне на емоции чрез вкусове" предстои във Велико Търново. Нейната цел е да подкрепи производители от Румъния и България, предаде кореспондент на "Фокус". Събитието е част от програмата на XVIII Международно изложение "Културен туризъм", а организатор е Двустранната търговска камара България - Румъния (BCCBR).

BCCBR има за цел да подпомага и насърчава търговията между компании от различни сектори на икономиката, опериращи на румънския и българския пазар, както и да предлага пакети от допълнителни услуги/ продукти за компании от региона. Дейността ѝ е насочена към предоставяне на актуална информация за бизнес средата в Румъния и България и развитие на комуникационна система с цел надграждане на бизнес отношенията между двете държави.

Камарата насърчава бизнес интересите на компании, които искат да стартират или доразвият своя бизнес в България и Румъния и популяризирането им в световен мащаб. След пандемичната обстановка и в съответствие с актуалната международна среда, през 2022 година, камарата организира 12 събития и проведе поредица от срещи с бизнеса в различни региона на България и Румъния, за да представи актуална информация и разкрие огромният търговски потенциал, който още повече се разкрива пред българския и румънски пазар. Тези срещи предефинираха нуждите на бизнеса, породени от ежедневните предизвикателствата, пред които е изправен, особено в новата икономическа и геополитическа среда. И именно тези срещи бяха генератор на идеята BCCBR да стартира собствен проект наречен с работното име "Danube Market" в помощ на българските и румънски производители. В рамките му те ще могат да предлагат производството си на изгодни цени.

Целта на срещата във Велико Търново е възможност за производители и потребители, да се запознаят с концепцията, визията и целите на проекта, условията и регламента за участие, както и възможност за въпроси и диалог, които да положат основите на обещаващо сътрудничество с камарата и бъдещи между съседски търговски отношения.

Срещата ще се проведе в конферентната зала на Изложбени зали "Рафаел Михайлов" от 15:30 до 17:00 часа.

Сред гостите ще бъдат Посланикът на Румъния и представители на Румънското посолство в България, представители на Община Велико Търново, Областна администрация, предприемачи от региона и партньори на Двустранна търговска камара България – Румъния.