Програмата за научни изследвания, иновации, дигитализация за интелигентна трансформация е нова възможност за страната ни в рамките на новите програми, съфинансирани от ЕС за програмния период до 2027 г. Това беше съобщено на пресконференция, дадена от екипа на Областен информационен център (ОИЦ) - Добрич относно Споразумението за партньорство на РБългария, предаде репортер на Агенция "Фокус"

Десет са общо програмите, които влизат в структурата на финансиране за новия програмен период на Общността. Програмите са разработени в два аспекта - транснационални и трансгранични. Съставен е стратегически план за развитие на земеделието и селските райони в периода 2023 - 2027 г. 

12 са планираните програми по INTERREG, 8 от тях са допустими за областта на Добрич. Подобряване на мобилността и регионалната свързаност, както и сближаване на европейските институции и политики с гражданите чрез интегрирани връзки между градските, селските и крайбрежни райони и насърчаване на местни инициативи са сред основните приоритети в следващите 5 години.

"Закупуване на стоки за новородени деца" е сред новите процедури по Програма "Храни и основно материално подпомагане". Отворена е вече Подмярка 6 по Програмата за развитие на селските райони, процедурите са две - 6.1 "Създаване на стопанства на млади фермери" и 6.4 "Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности". 

Шест са възможностите за връзка с екипа на ОИЦ - Добрич за повече информация и съдействие

- на място в офиса по ул. "България" №12, ет.1

- на тел.: 058 602758

- чрез уеб адрес: oic_dobrich.bg

- Фейсбук - https://www.facebook.com/oic.dobrch

- Viber информационния канал - Областен информационен център - Добрич

- Youtube - ОИЦ-Добрич

Жулиета НИКОЛОВА