Професиите на бъдещето и перспективите пред тях обсъждат на младежки форум във Велико Търново. Второто издание на събитието, което е част от проекта "Reskill to restart", ще се проведе на 10 ноември /четвъртък/, предаде кореспондент на "Фокус“. Организатор е Института за икономическа политика. В срещата ще се включат младежи на възраст между 18 и 30 години. Те ще дискутират кои са ключовите умения, компетенции и професии на бъдещето за успешната им реализация. Ще участват още работодатели, кариерни специалисти, представители на бизнеса и на национални институции. Младежите ще могат да научат какви са възможностите за развитие на уменията и компетенциите им, както и кои са перспективните професии във Велико Търново и България в контекста на процеси като автоматизация и дигитализация.

Всеки, който иска да се включи във форума, трябва да се регистрира на сайта на Института за икономическа политика. Крайният срок за това е днес.

Форумът ще се проведе в заседателната зала на хотела на улица "Стефан Стамболов“ 63 в старата столица и ще започне в 10:00 часа.

Участниците ще получат сертификат YOUTHPASS с подробно описание на уменията и компетенциите, придобити по време на форума.