Време е да върнем България на магистралата за Еврозоната и за Шенген. Изборът на 2 април е съдбоносен за държавата, а всеки глас за ГЕРБ-СДС е глас за редовно правителство и стабилно управление, което да изведе страната ни от кризите. Това заяви пред журналисти в старата столица водачът на листата на ГЕРБ-СДС за областта проф. д-р Костадин Ангелов, предаде репортер на "Фокус“. Днес коалицията регистрира листата си в Районната избирателна комисия в областта.

ГЕРБ-СДС е единствената формация, която иска България да има правителство. Изборът на 2 април е между задълбочаваща се политическа, икономическа и социална криза - неизбежна последица от "промяната" и стабилността, икономическия растеж и просперитета на българите – всичко това, което е основен приоритет ГЕРБ, каза още проф. Ангелов.

Водачът на листата очерта и основните регионални приоритети - изграждане на магистралите "Хемус“ и "Русе-Велико Търново“, на новия южен вход на старопрестолния град и решаване на проблема с Присовските завои, на Северния пътен възел в подножието на крепостта Трапезица. Сред най-важните задачи са също модернизация на ВиК-мрежите в населените места, както и максимално ограничавана на вредните емисии от "Кроношпан“.

В РИК документите на кандидатите за народни представители на ГЕРБ-СДС бяха внесени от областния координатор и кмет на Велико Търново Даниел Панов и от проф. Ангелов. Даниел Панов коментира, че правителството на "Промяната“ е вкарало България в най-тежката поредица от кризи, а некадърното управление се отразява и на всяка една българска община.

Водачът проф. Костадин Ангелов е лекар и специалист по коремна хирургия, магистър по медицина, обществено здраве и здравен мениджмънт, а също и по финанси. Здравен министър в правителството на ГЕРБ, народен представител в последните четири парламента и зам-председател на комисията по здравеопазване. Втори в листата на ГЕРБ-СДС е младият предприемач, общински съветник и координатор на МГЕРБ Георги Недев. Трети е журналистът и издател, икономист и финансист Димитър Николов, също народен представител от ГЕРБ в последните четири парламента. На четвърто място е именитият педиатър д-р Валентин Точков. На пета позиция е университетският преподавател, юрист и зам-кмет на Свищов Станислава Стоянова-Асенова. Шеста е Антоанета Селенска – световен рекордьор по хвърляне на копие, педагог и почетен гражданин на Велико Търново. Седми е Венцислав Георгиев от Павликени – доктор по политология, общественик и заместник- председател на Общинския съвет в града. На осмо място е проф. Димитринка Цонкова - дългогодишен преподавател във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий“ с голям опит в сферата на спортното образование и подготовката на педагогически кадри. Девета е Росица Генчева – бизнес мениджър в Сухиндол. На десето място е рекламният мениджър с 24-годишен опит в сферата на медиите и маркетинга Диана Попова. Единадесети е д-р Емил Енчев – общопрактикуващ лекар и общественик от Полски Тръмбеш, а дванадесетата позиция е за Стефан Бранзелов – финансист и председател на местния парламент в Златарица. Тринадесети е успешният кмет на село Дичин Николай Теодосиев. Четиринадесети е студентът и член на Националния изпълнителен съвет на МГЕРБ Георги Тодоров. Още един млад човек – икономистът Нелина Александрова, е на петнадесета позиция, а шестнадесетото място е за историка, библиотекар и общественик Николай Колев, постигнал 11 поредни победи в едно от популярните телевизионни куиз-предавания.