С 16 кандидати търновската структура на ПП "Има такъв народ“ влиза в битката за следващото 49 Народно събрание, предаде кореспондент на "Фокус“. Толкова са членовете на структурата, включени във вече регистрираната листа за предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 2 април.

Водач за региона отново е имунологът проф. Андрей Чорбанов, който беше депутат в предходните три парламента. Той води листа и в 24-ти МИР в София. На втора позиция е адвокат Момчил Иванов, който също представляваше областта в 46-ото, 47-ото и 48-ото НС. Трета е Надежда Николова, която е технически ръководител и организатор в българска компания, която работи с нефтени продукти. Под номер четири е Камелия Джанабетска, учител и еколог.

На пета позиция е Емилия Цветанова от Свищов, която работи в частния бизнес. На шесто и седмо място са двама предприемачи Силвия Трифонова от Полски Тръмбеш и Ивайло Бобев. Осми е Александър Крумов, експерт-логистик в голям български завод. Девети е Петър Петров, IT специалист. Десети и единадесети са предприемачът Светлозар Димитров и учителят Димитър Байчев.

Номер 12 е Людмила Златанова, която работи като счетоводител. 13-ти е 34-годишният Борис Китанов, който е регионален мениджър на Спортния тотализатор. Последните три позиции в листата на ИТН за Великотърновска област са за Атанас Иванов, който е мебелист и дърводелец, но в момента работи в сферата на хотелиерството и ресторантьорството, Велико Великов, който идва от сферата на търговията и Павлин Павлов, който се занимава със строителство и реставрация на сгради.