Момин сбор е село за пример. Достатъчно е човек да види пенсионерският клуб, читалището, дори и автобусната спирка. Заселват се млади семейства, раждат се и деца. Местните хора са сплотени, а кметският наместник Андрей Явашев се грижи отлично за селото и средствата, които Община Велико Търново отпуска, се инвестират разумно. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Старата столица и региона и председател на Здравната комисия в 49-о Народно събрание проф. д-р Костадин Ангелов.

В Момин сбор проф. Ангелов, Росица Димитрова и Мая Чолакова от листата, както и кметът на В. Търново Даниел Панов уважиха откриването на още едно пространство за култура - обновеният салон на Читалище "Просвета - 1922“. В ремонта са вложени 27 000 лева, осигурени от Община В. Търново.

"Момин сбор може да даде истински урок по управление на пари и целесъобразни инвестиции за Асен Василев и цялата им "промяна“. Когато ГЕРБ управляваше, се ремонтираха църкви и манастири в цяла България. Ще осигурим финансиране и за черквата "Свети Пророк Илия“ в Момин сбор, която е на повече от 120 години и има нужда от реставрация. Нужна е единствено категорична победа на ГЕРБ-СДС на 9 юни, за да съставим правителство и да върнем грижата на държавата за всички населени места, изчезнала през последните три години", коментира проф. д-р Костадин Ангелов.