Продължават специализираните полицейски операции в област Монтана за ефективно противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони, съобщиха от ОДМВР-Монтана.

В хода на поредната полицейска акция вчера са извършени проверки на 149 МПС, 227 човека, 38 лица от криминален контингент и 20 техни сборища, 15 заложни къщи, 10 търговски обекта, 5 пункта за черни и цветни метали, 3 автоморги, сервизи и депа, 5 питейни и увеселителни заведения и толкова заложни къщи. Разкрити са 7 престъпления. Образувани са 5 досъдебни производства. Издирени са две лица, трима са задържани по ЗМВР.

Съставени са 21 предупредителни протокола, 15 акта и констативни протокола за нарушения, установени от други проверяващи органи. В акцията са взели участие служители от РУ Монтана, Лом и Берковица, криминалисти, пътни полицаи, Зонално жандармерийско управление – Монтана, Териториална дирекция на НАП Монтана, Българска агенция по безопасност на храните - Монтана, Държавно горско стопанство- Берковица.