Продължават ремонтите от капиталовата програма на Община Търговище за 2022 г. , съобщават от администрацията. В ход е работата по изграждането на нова сграда на Детска градина № 5 "Червената шапчица“. Целта е грубият строеж да бъде завършен до края на тази година. 

След провеждане на обществена поръчка са избрани изпълнителите за изготвяне на инвестиционни проекти за ремонт и строеж на различни инфраструктурни обекти в града. Те са за обновяване на спортна зала "Дечко Стефанов“, изграждане на улица от западната страна на бул. "Митрополит Андрей“ и разширение на ул. "Поп Сава Катрафилов“, в участъка между ул. "Любен Каравелов" и "Г .С. Раковски“. До края на тази седмица избраните фирми трябва да внесат в Общината необходимите документи за сключването на договорите.  

В ход е и съгласуването на изготвения инвестиционен проект за светофарна уредба на кръстовището на бул. "Трайко Китанчев“ и ул. "Трети март“. След това предстои издаване на разрешение за строеж и монтиране на съоръжението. 

Пред приключване са дейностите по благоустрояване в гробищния парк. Там са асфалтирани всички 100 дка алеи в най-старата му част, както и 44 дка в най-новата, трета част. Ще бъде изграден и навес на открито до залата за тъжни ритуали. Близо 250 000 лв. са отделените за тези дейности средства. 

След като бяха асфалтирани 16 улици в град Търговище, предстои да стартира обновяването и на други 12 улици в селата Ралица, Макариополско, Голямо Ново, Подгорица, Буховци, Пробуда, Бистра, Маково, Лиляк, както в кварталите Въбел и Бряг.  

Предстои да започне и благоустрояването в квартал 95, в района на улиците "Средна гора“ и "Сава Геренов“ в Търговище. Там ще бъдат оформени места за паркиране на леки автомобили, обслужващи алеи и озеленяване. Ще се изгражда осветителна инсталация и улична канализация. На следващ етап, при осигуряване на средства, се предвижда изграждане на нова улица, която ще излиза от жилищните сгради към улица "Дамян Груев“.

Капиталовата програма за 2022 г. е публикувана в сайта на Община Търговище.