Продължава обновяването на детски площадки в Търговище. С дейностите е ангажирано общинското предприятие "Флора“, съобщиха от общината.

Вече реновирана е комбинираната площадка до блок № 41 в квартал "Запад“ 2. Старите настилки са подменени с нови. Монтирани са и нови съоръжения за игра. Сред тях има подходящи както за по-малките деца до 3-годишна възраст, така и за тези до 12 години. Поставени е и тенис маса. Нова е и оградата около зоната за игра.

Следващата площадка, която служителите на "Флора“ ще обновят, е тази на ул. "Скопие“. Там вече се премахват старите съоръжения за игра, а ходът на дейностите ще бъде съобразен с метеорологичните условия.

Припомняме, че през април общинското предприятие обнови площадката до Драматичния театър в центъра на Търговище. По-рано през годината пък беше поставена нова настилка в зоната за игра до Художествена галерия "Никола Маринов“.

Детските площадки на територията на града са 40, а спортните игрища – 7 броя. Община Търговище и "Флора“ ежегодно отделят средства за освежителни и основни ремонти, както и за закупуване на нови люлки и уреди за игра.