Продължават дейностите на стадион "Цар Самуил“ в Петрич, съобщиха от Общината. Завършени са всички дейности, за да функционира нормално отводнителната система на стадиона в НСБ "Цар Самуил“. Работи се усилено и по дренажната система на спортното съоръжение.

Извършено към момента е изземване на горните слоеве на досегашната настилка на терена, предстои насипване с фин пясък и затревяване. Почистени от началото на дейностите по рехабилитация на стадиона са и всички бурени и храсти, оставени да избуят зад скамейките в НСБ "Цар Самуил“. В същите участъци е насипана допълнително земна маса с цел да се постигне нужното изравняване. Отпушени са вече старите санитарни възли, които се намират непосредствено зад трибуните.

Предстои оформяне и на лекоатлетическата писта.

Работата продължава, за да имат необходимите условия спортните клубове от община Петрич да тренират в добри условия на спортните съоръжения в НСБ "Цар Самуил“.

Целта е приоритетно също ОФК "Беласица“ да се завърне на ЦАРЯ, където да играе домакинските си срещи във Втора професионална лига и то в годината, в която отборът чества 100-годишен юбилей.