През изминалата нощ екипи на снегопочистващите фирми са извършили обработки против заледявания на улици  в кв. "Симеоново“ и кв. "Драгалевци“, кв. "Бояна“, "Княжево“, район "Панчарево“, район "Триадица“, район "Банкя“, улици в район "Студентски“ и район "Средец“.  Извършени са обработки на планинските  пътища  “Драгалевци - хижа Алеко"  и  “ Бояна - Златни мостове" и пътищата са  проходими при зимни условия. Съветваме гражданите да не се качват в планината,  защото има ураганен вятър и опасност от лавини.  

Градският транспорт се движи без затруднения по маршрутите си. 

През нощта аварийните екипи на Столичната община са направили проверки на мостове и подлези за наличие на  висулки. Отстранени са ледени късове  от пътен възел на бул. "България",  транспортни подлези на бул. “Ботевградско шосе" и бул. "Царица Йоанна". 

През днешния ден ще продължи извозването на пречупени клони от улици, паркове и градини. Приоритетно се почистват тротоари пред детски градини, училища и болници. Ангажирана е и допълнителна техника –вишки от "Улично осветление“. Екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция“ ще продължат   да премахват висулки от обществени места. Във връзка с прогнозата за образуване на поледици Столичният инспекторат  е в готовност да разпореди допълнителни  обработки на пътните платна. 

Напомняме на гражданите и на управителите на търговски обекти  да почистят снега от прилежащите към сградите тротоари, както и да отстранят  ледени късове от сградите си. Там, където висулките са разположени на  труднодостъпни места, да обезопасят тротоарите.

Оказана е подкрепа на 15 души в Център за временно настаняване на Столичната община. В него хората, останали без дом, могат да получат подслон и закрила.