За времето от 3-ти до 9-ти април на територията на ОДМВР-Стара Загора, в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, са проверени 2685 МПС и 5395 лица. Това съобщиха за "Фокус" от полицията. Съставени са 980 фиша и 211 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В същия период са установени общо седем водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – четирима от тях са шофирали след употреба на алкохол до 1,2 промила, трима - с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират двама водачи, а шестима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са 9 неправоспособни водачи.

От обобщените данни: по метода "линеен контрол“ за същия период са извършени 232 проверки, установени са 167 нарушения. За същия период по метода широкообхватен контрол са извършени 17 проверки, установени са 9 нарушения.

Рени АТАНАСОВА