Продължава гасенето на пожара в Регионалното депо за отпадъци край Ракитница, който възникна малко преди полунощ в неделя, предаде репортер на Агенция "Фокус". Огънят се е разпрострял на площ около 40 декара. Пожарът е на територията на депотосметището и няма опасност за околните населени места.

На място са пожарни коли, водоноски от Община Стара Загора и булдозери на фирмата, която стопанисва депото. Жителите на селото се съмняват, че пожарът е причинен умишлено, за да се отстранят отпадъците и се оплакват, че въздухът там е много замърсен. За неприятна миризма на изгоряла пластмаса сигнализират и хора от Стара Загора. 

Към този момент не е ясна причината за инцидента. Жителите на село Ракитница припомнят, че Регионалното депо за отпадъци край населеното място поема боклука на цялата Старозагорска област, както и Община Твърдица. По думите им преди да бъде изградено Регионалното депо за отпадъци край Ракитница по европроект в старото сметище на Стара Загора на Мандра баир перманентно е имало подобни пожари.

Рени АТАНАСОВА