Поредни сигнали за тормоз от бездомни кучета във Велико Търново. Отново се оплакаха жители на кв. "Асенов“, който се намира в покрайнините на града /посока село Арбанаси/, предаде кореспондент на "Фокус“.

Хората се жалват, че глутница бездомни кучета ги тормози от повече от два месеца. Те разказват и, че многобройните сигнали, които подават до Община Велико Търново, не дават резултат. Към момента, за щастие, няма пострадали, но не се знае до кога ситуацията ще остане такава, защото местните разказват, че животните не са агресивни през деня, но вечер те често се пускат да хапят. Те допълват и, че осъзнават, че кучетата нямат вина, но призовават Общината и другите отговори власти да вземат мерки.

От местната администрация в старата столица знаят за проблема. Правили са няколко акции по залавяне на животни, които в последствие се кастрират, обезпаразитяват и се връщат на мястото. Това са изискванията на закона, обясняват от Общината.

Към момента капацитетът на общинския приют в село Шемшево, който е за 180 кучета, е изцяло запълнен. Единственото, което местните власти могат да направят, е да продължат с акциите по кастрация, което те уверяват, че ще се случи.

Луиза ТРАНЧЕВА