Подписка в подкрепа на официално писмо до ЕНЕРГО-ПРо инициира кметът на Дебелец Снежана Първанова, предаде кореспондент на "Фокус“. Това е поредният документ, чрез който тя настоява от компанията да дадат обяснение за причините за кратковременните, но чести прекъсвания на тока в града и за мерките, които ще предприемат. С подписката Първанова призовава жителите на Дебелец да подкрепят нейните питания и да защитят правото си на потребители.

Документът е разпространен в централните и оживени търговски обекти, както и в Кметството. Всеки, който иска да се подпише, може да го направи до 25 юни.

"Ако желаете това да не бъде писмо/запитване към дружеството, а Колективна жалба, ще трябва всички подписи от Подписката да бъдат нотариално заверени срещу заплащане. Необходимо ще бъде упълномощяване на представител на Инициативна група и/или кмет. Тогава искът ни ще бъде легитимен, тогава може да търсим обезпечение за щетите, разбира се доказани. Не е изключен и варианта за частни индивидуални искове/жалби. Очаквам вашата инициативност и подкрепа, за да сигнализирам своевременно електроразпределителното дружество“, обяснява още Първанова.