На подсъдимата бе наложено наказание "пробация“ за срок от 10 месеца, при две мерки - задължителни срещи с пробационен служител и регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично. Това съобщиха от пресцентъра на Районен съд - Варна. 

Кражба е осъществена при условия на продължавано престъпление в периода от 30 март до 15 октомври миналата година в два супермаркета на една и съща търговска верига. Самата кражба е извършена по идентичен начин, с две отделни деяния, едното от които останало в стадия на опита.

Подсъдимата отнемала кутии с различен асортимент шоколадови бонбони и кафе, които скривала под дрехите или в чантата си, като през касовата зона заплащала само дребна покупка на незначителна стойност. При втория случай била засечена с откраднатата стока при проверка на изхода на магазина и преглед на записите от видеоохранителните камери.

Причинените от деянието имуществени вреди са възстановени. Наказанието на 32-годишната жена бе наложено по силата на постигнато между страните споразумение с признание на вината, което съдът одобри.

В тежест на подсъдимата са направените по делото разноски.

Съдебният акт е окончателен.