Предвид предстоящите коледни и новогодишни празници, от КАТ“Пътна полиция“ Пловдив призовават водачите на МПС да спазват стриктно правилата за движение.  Да не управляват след употреба на алкохол или наркотични вещества, да подготвят автомобилите за движение при зимни условия, да следят пътната обстановка и да избират подходящи маршрути, без да надценяват собствените си умения и възможностите на автомобилите си. Това каза за Агенция "Фокус“ главен инспектор Йордан Милушев, началник на сектор "Пътна полиция“.

Водачите трябва да почиват на безопасни места при проява на признаци на умора.

Предвид зачестилия трафик на мигранти, гражданите се призовават, във всеки един случай, при забелязване на рисково поведение, или при съмнение за нелегален превоз, да подават сигнал на единен номер 112.

Полицейските органи трупат ежедневно опит, обучават се и имат готовност да реагират бързо на всеки подобен сигнал и да изведат съответния автомобил от пътното движение за гарантиране на сигурността на другите участници в движението, каза Милушев. След това се извършват необходимите последващи действия спрямо водачи и пътниците.